Verzeker je taxi altijd inclusief bpm

8 februari 2021

Verzeker je taxi altijd inclusief bpm

Goedkoop is duurkoop, zeker als het om verzekeren gaat. En de goeden mogen niet onder de kwaden lijden. Daarom vinden we het bij Traksi niet meer dan normaal dat de premie voor jouw taxiverzekering is gebaseerd op jouw professionele rijgedrag.

We belonen het vakmanschap van de taxichauffeur met een lagere premie. Wel adviseren we met klem om jouw taxi inclusief de Belasting voor Personenauto’s en Motorrijtuigen (bpm) te verzekeren. Taxiondernemers die hun voertuig casco exclusief bpm hebben verzekerd of gaan verzekeren, zijn sinds 1 januari 2020 onderverzekerd.

Taxiverzekering inclusief bpm

Vervangende auto na totaalverlies-schade

Dat heeft vervelende gevolgen als er onverhoopt totaalverlies-schade ontstaat aan je taxi. Je krijgt in dat geval -uiteraard- het verzekerde bedrag exclusief bpm terug. Van dat bedrag kun je echter geen vervangende auto inclusief bpm aanschaffen.

Regeling aanschafbelasting is gestopt

In het recente verleden was er een regeling waarbij taxiondernemers de aanschafbelasting bpm terugkregen van de Belastingdienst. Het was dan ook logisch om de taxi casco zonder bpm te verzekeren. Deze regeling is echter op 1 januari 2020 gestopt. Daarom is het noodzakelijk taxi’s voortaan weer inclusief bpm te verzekeren.

Geen € 750,00 borg

De taxibranche is een van de sectoren die het zwaar hebben door de coronacrisis. Daarom helpen wij bij Traksi taxichauffeurs waar mogelijk een handje. Zo hoef je de komende periode geen borg te betalen voor onze betaalbare taxiverzekering. Zo houd je € 750,00 over voor andere belangrijke zaken.