Chauffeurs

Traksi voor chauffeurs

Traksi biedt een taxiverzekering die het weer mogelijk maakt om betaalbaar verzekerd te zijn. Je wordt met onze verzekering op je eigen rijgedrag beoordeeld, waardoor het rijgedrag van anderen geen effect heeft op de hoogte van jouw persoonlijke premie.

Het stoplichtsysteem

Iedere maand meten wij hoe jij rijdt en berekenen we met deze gegevens jouw gemiddelde score. Met het stoplichtsysteem laten we jou weten hoe je er gedurende de maand voor staat.

 • Je startpremie is oranje van kleur. Deze kleur zal je blijven houden als je niet overwegend goed of slecht rijdt.
 • Als je score rood is, dan heb je vaak onveilig gereden en dit heeft een verhoging van de premie tot gevolg.
 • De groene kleur betekent dat je veilig hebt gereden. Ga zo door en je krijgt deze maand een fikse korting op je premie.

De rijgedragtechnologie

Wat bouwen we in?

De informatie die wij over jouw rijstijl binnenkrijgen, wordt verzameld door een black box. Deze wordt in de taxi ingebouwd. Naast de black box die het rijgedrag meet, maken ook camera’s deel uit van de rijgedragtechnologie.

De camera’s zijn op de voor- en achterruit van de taxi gericht en kijken daardoor als het ware met de chauffeur mee. Camerabeelden worden enkel bij impact opgeslagen en gebruikt om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Buiten ongevallen om, worden de beelden niet bewaard en worden deze ook niet gedeeld met derden.

App en fleetmanagement

Ben je de chauffeur van een taxi, dan kun je via onze mobiele app jouw eigen rijgedrag op ieder moment inzien.

Je ziet wat de gemiddelde score deze maand zal zijn als je op dezelfde manier blijft doorrijden en je ziet hoe goed je scoort op individueel gemeten onderdelen.

Daarnaast geeft de applicatie jou file- en flitsinformatie, kun je hieruit parkeermeters aanzetten en meer!

Download de app

Voor de eigenaar van de taxi’s stellen wij een fleetmanagementsysteem ter beschikking.

Hierin is de positie van al jouw taxi’s bij te houden en zie je een overzicht van het rijgedrag van iedere chauffeur.

Zowel de chauffeur als de taxi-eigenaar komen met deze inzichten nooit voor verrassingen over de premie te staan.

Bereken je premie

Gebruik van de gegevens

De gegevens die wij van jou verzamelen, worden enkel gebruikt om de hoogte van jouw premie te bepalen, of om een schuldige partij vast te kunnen stellen na een ongeval.

De gegevens van de technologie worden gedeeld met onze partner, Cartracker, die deze verwerkt naar jouw maandelijkse score. Heb je te hard gereden, dan zal dit invloed hebben op je score. Deze informatie wordt verder niet gedeeld met overige instanties, zoals de politie.

Is het moeilijk om korting te krijgen?

Gemiddeld rijdt zo’n 80% van onze klanten in het groen

Het is dus zeker mogelijk om korting te krijgen op je maandelijkse premie. Deze korting geven wij graag, want dit betekent dat jij bijdraagt aan de veiligheid in het verkeer.

Als de score van een rit een keer tegenvalt, dan geeft dit je niet direct een slechte maandelijkse score. Wij gaan iedere maand uit van de gemiddelde score om de premie te berekenen.

Heb je de hele maand minder goed gereden en gaat je premie omhoog, dan kun je de eerstvolgende maand meteen weer proberen om je rijstijl te verbeteren en korting te krijgen.

Maak gebruik van de voorloopregeling

Ben je benieuwd naar wat jouw rijscore zal zijn bij Traksi, of wil je instappen met een startpremie die aansluit op jouw rijgedrag? Maak dan gebruik van onze voorloopregeling.

De voorloopregeling biedt jou een maand lang de tijd om rond te rijden met een dongle in de taxi. Deze dongle meet jouw rijgedrag. Na deze maand weet jij wat jouw maandelijkse score bij Traksi zou kunnen zijn. Fijner nog dan dat, is dat we jou op basis van dit rijgedrag een voorstel kunnen doen voor een passende startpremie.

Heb jij met de voorloopregeling groen gereden, dan kunnen wij je een groen instaptarief aanbieden en heb je direct korting op je taxiverzekering!

Voorloopregeling aanvragen!

Download de brochure voor taxichauffeurs

Download de brochure voor taxichauffeurs

Veelgestelde vragen

Je vraag niet gevonden? Neem hier contact op!

Voor wie is de taxiverzekering van Traksi?

Ik heb geen TX-Keurmerk, wat nu?

Moet ik mijn taxi inclusief bpm verzekeren?

Kunnen privé schadevrije jaren meetellen?

Laat een bericht achter


  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing

  Neem contact op

  Laat hiernaast een bericht achter, we zullen dan contact met u opnemen.

  Traksi is een handelsnaam van Bouy Underwriting Agency.

  Volg ons