Traksi debuteert met zilver bij Innovatieprijs 2020

12 oktober 2020

Traksi debuteert met zilver bij Innovatieprijs 2020

Traksi heeft bij de Taxi Innovatieprijs 2020 de tweede plaats opgeëist. Deze prijs, in het leven geroepen door vakblad Taxipro, wordt jaarlijks toegekend aan een innovatieve oplossing die de taxiwereld echt vooruit helpt.

De winnaar zou bekend gemaakt worden op Taxi Expo, op donderdag 8 oktober. Helaas ging dat congres door de nieuwe coronamaatregelen niet door. Taxipro maakte de uitslag live bekend op het YouTube-kanaal. (bericht gaat verder onder de video).

 

 

 

Alle genomineerde innovaties werken aan een mooiere en socialere taxiwereld. De Babbelbus, met 70% van de stemmen de afgetekende winnaar, hielp mensen om tijdens de lockdown toch familie in verpleegtehuizen te bezoeken. “Natuurlijk hadden we graag gewonnen”, reageert Traksi-mede-oprichter Frank Cooler. “Maar tweede worden achter zo’n fraai initiatief als De Babbelbus is geen schande, zeker niet als je nagaat dat we nog maar net ‘live’ zijn met Traksi.”

Taxiverzekeringspremies omlaag

Eerste of tweede prijs, het doel van Traksi blijft de komende tijd ongewijzigd. “Wij willen het aanzien van het vak van taxichauffeur verbeteren en de taxiverzekeringspremies omlaag brengen. De technologie maakt dat mogelijk. De goeden hebben te lang onder de kwaden geleden”, aldus Cooler.