Traksi combineert betaalbare premie met beter imago voor taxibranche

5 oktober 2020

Traksi combineert betaalbare premie met beter imago voor taxibranche

Een betaalbare verzekering voor taxibedrijven en vlooteigenaren én een kwaliteitsimpuls voor de hele taxibranche. Dat brengt de nieuwe taxiverzekering Traksi binnen handbereik. Daarnaast draagt deze verzekering bij aan verkeersveiligheid, het milieu en het imago van de taxibranche.

De premies voor het verzekeren van taxivoertuigen rijzen al jaren de pan uit. De goeden lijden onder de kwaden, want de verzekeringsbranche slaat slecht gedrag van een deel van de taxichauffeurs om over de gehele taxibranche. Als gevolg van deze toenemende schadelast voor verzekeraars zijn de premies inmiddels dermate hoog dat ze voor tal van taxibedrijven en zelfstandigen nagenoeg onbetaalbaar zijn geworden. Bovendien zijn tal van verzekeraars gestopt met het aanbieden van taxiverzekeringen.

Unieke combinatie innovatief verzekeren en rijstijltechnologie

Traksi biedt een oplossing voor dit probleem, waar de traditionele verzekeringsmarkt tot op heden geen antwoord op heeft. De innovatieve aanpak van Traksi is gericht op het stimuleren, blijvend bevorderen en belonen van goed rijgedrag en vakmanschap van taxichauffeurs. Dit aan de hand van de unieke combinatie van innovatief verzekeren en rijstijltechnologie.

Aanzienlijke besparing per taxi

De premie voor de Traksi-verzekering is dynamisch en wordt maandelijks aan de hand van het daadwerkelijke rijgedrag en schadeverloop aangepast. De te verzekeren taxi’s worden hiertoe voorzien van rijgedragtechnologie, camera’s en tracking and tracing software. Daarmee is voor alle partijen zichtbaar hoe de chauffeur, het voertuig en de omgeving zich gedragen. Aan de hand van data science en analytics biedt de informatie uit de connected car volop mogelijkheden voor controle en accurate voorspelbaarheid. Taxibedrijven kunnen met Traksi aanzienlijk besparen op hun verzekeringspremie.

 

Betaalbare premie

Impuls voor kwaliteit en imago taxibranche

Traksi geeft een impuls aan de kwaliteit en het imago van de taxibranche. Taxichauffeurs nemen verantwoordelijkheid voor hun rijgedrag en de technologie in het voertuig ondersteunt hen hierbij real time. Dit zorgt voor meer efficiëntie, lagere onderhoudskosten, minder schade en lagere brandstofkosten en dus een lagere verzekeringspremie. Daarnaast draagt het op deze manier belonen van goed rijgedrag bij aan hogere verkeersveiligheid en een lagere milieubelasting.