Vergelijk geen appels met peren bij het afsluiten van je taxiverzekering

17 februari 2021

Vergelijk geen appels met peren bij het afsluiten van je taxiverzekering

Als je verzekerd bij Traksi ben je meteen verzekerd voor verhaalsrechtsbijstand en ongevallen inzittenden. Traksi kiest voor kwaliteit, zodat je de beste dekking hebt voor jou en je taxi. Als je taxiverzekeringen met elkaar vergelijkt, check dan of deze dekkingen er ook bij zitten.

De verhaalsrechtsbijstand is een service die jou helpt om schade die door een ander is veroorzaakt ook op die ander te verhalen. Met andere woorden: de schuldige aansprakelijk stellen. Dat is niet altijd even makkelijk. Met verhaalsrechtsbijstand krijg je hulp om te bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de veroorzaakte schade. Deze aanvulling vergoedt je kosten voor deskundigen en getuigen, maar ook de kosten voor de rechtbank en een advocaat.

Stel dat een andere bestuurder je tijdens een autorit aanrijdt. Dan kun je schade aan je auto verhalen op de verzekeraar van de tegenpartij. Je krijgt juridische hulp om te bewijzen dat de tegenpartij schuldig is. Een deskundige berekent de totale kosten voor de aangerichte schade. De verhaalsrechtsbijstand is standaard inbegrepen bij de Traksi-taxiverzekering.

verzekerd bij Traksi

Met een ongevallen-inzittendenverzekering krijg je na een auto-ongeluk een vast bedrag uitbetaald bij overlijden of blijvende invaliditeit. Dit geldt voor jou als bestuurder en voor je eventuele medepassagiers. Je krijgt dit vaste bedrag zelfs als je als bestuurder het ongeval hebt veroorzaakt.

Het voordeel van deze verzekering is dat je niet hoeft te wachten op een antwoord op de schuldvraag. Je krijgt altijd direct uitbetaald, ook als er geen schuldige partij is. Denk hierbij aan schade die ontstaat als je bijvoorbeeld een hartaanval krijgt of als je uitwijkt voor een dier. Ook deze ongevallen-inzittendenverzekering zit standaard bij de Traksi-verzekering.